AJIM19 - AJIM Jazz Quartet v2. En Palma (Mallorca) AJIM19 - AJIM Jazz Quartet v2. En Palma (Mallorca)
Sala dActes de La ONCE
Sala d'Actes de La ONCE. Ctra. de Manacor, 8, 07006 Palma, Illes Balears. Ver mapa
por determinar por determinar

AJIM19 - AJIM Jazz Quartet v2. En Palma (Mallorca)

Función única 05/12/2019 a las 20:30

Sala dActes de La ONCE

Sala d'Actes de La ONCE. Ctra. de Manacor, 8, 07006 Palma, Illes Balears. Ver mapa, ,

¿Eres fan de Jazz?

Descubre sus últimas noticias, fotografías y vídeos. Déjanos tu email y no te pierdas ningún detalle.AJIM19 - AJIM Jazz Quartet v2. En Palma (Mallorca)

AJIM19-Alternatilla Jazz In Mallorca 2019Sala d'Actes de la ONCE, Palma.5 de desembre de 2019, a les 20.30 h.Entrada anticipada: 10,00€Entrada a taquilla: 15,00 €.
AJIM19 JAZZ QUARTET v2 Bruno Calvo, trompeta.Eduardo Cardinho, vibrafon. André Rosinha, contrabaix. Joan Moll, bateria


CAT.

Els concerts ménage à jazz són un dels principals distintius d'Alternatilla Jazz. S'aconsegueix amb ells un dels principals objectius del festival: aprofitar l'intercanvi i la diversitat cultural que possibilita la connexió de músics de diferents cultures. D'aquesta manera, el programa cohesiona diferents maneres d'entendre el jazz alhora que prioritza la fusió cultural, el diàleg instrumental i la sorpresa de la improvisació.En aquesta ocasió, proposam una trobada entre dos músics portuguesos: Eduardo Cardinho al vibrafon i el contrabaixesta André Rosinha, a la trompeta desde Cadiz Bruno Calvo i a la bateria el menorquí Joan Moll. La hibridació d'estils i l'espontaneïtat s'erigeixen en protagonistes en una prometedora conversació plural que farà detonar una vegada més els límits del jazz i expandirà els dominis d'aquesta pàtria universal denominada música. Un directe únic del qual en podran gaudir en exclusiva els assistents a l'Alternatilla Jazz Festival.

Bruno Calvo Quartet és un projecte creat recentment a la ciutat d'Amsterdam (Holanda), integrat per quatre dels músics joves amb més talent de l'escena musical improvisada europea; procedents de països com Itàlia, Espanya i Holanda. En els últims mesos la formació ha actuat en importants escenaris i festivals, entre altres, el prestigiós Bimhuis (Amsterdam) o el Festival InJazz en Lantaren Venster (Rotterdam). 

En el mes març de 2018 van emprendre una extensa gira de presentació del seu primer àlbum, Outlines, gravat al febrer i editat pel prestigiós segell Fresh Sound New Talent.El grup combina elements fonamentals de la tradició del jazz com el blues, la improvisació i el fort sentit del ritme amb altres elements estilístics que van des del pop a influències de la música contemporània. 

La seva original o inusual composició, sense instrument própiament harmònic, força als músics a canviar l'enfocament interpretatiu que tindrien en una banda que inclogués piano o guitarra. Resulta interessant com els vents —trompeta i saxo— s'interrelacionen formant contrapunts en els quals les línies melòdiques s'entrellacen, i creen un so homogeni del qual emergeixen modernes harmonies, amb el concurs i alè d'una enèrgica secció rítmica que a més d'aportar una respiració uniforme vital i moderna infinitat de subtils colors. El repertori conté en la seva majoria, composicions originals escrites específicament per a la formació, però sol ser habitual la interpretació d'arranjaments de estàndards jazzístic o de cançons amb influències per la música pop o altres estils musicals. 


Eduardo Cardinho és llicenciat en Jazz per la ESMAE, amb 19 valors. Va guanyar diversos concursos, inclòs el Concurs Internacional de Fermo i la distinció com a Millor instrumentalista al Festival de Jazz de São Luiz 2014. En 2016 va llançar el seu primer àlbum d'originals. Va néixer a Marrazes / Leiria i va donar els seus primers passos en la música a l'edat de 6 anys a la Filharmònica de S. Tiago de Marrazes, prenent classes de bateria amb João Maneta. El 2004, es va unir al Conservatori de Música Orfeão de Leiria a la classe de Manuel Campos, on va completar 5è grau, havent guanyat diversos premis en aquest conservatori. El 2008 va ingressar a l'Escola Professional de Música Espinho, on va ser alumne de Nuno Aroso, Rui Rodrigues, Joaquim Alves i Pedro Oliveira. L'any següent guanya el segon premi en la categoria B de vibràfon en el Concurs Internacional de Percussió a Itàlia. Va completar el curs de percussió a Espinho i s'uneix a l'Escola de Música i Arts Escèniques de Porto, on estudia vibràfon de jazz amb Jeffery Davis i altres mestres com Nuno Ferreira, Abe Rábade i Michael Lauren. Va ser el guanyador del Premi Joves Músics (27a edició), en la categoria de Jazz, amb el seu projecte Eduardo Cardinho Quintet. En 2014, va rebre el premi al millor instrumentista al Festival de Jazz de São Luiz i actualment se'l considera una promesa jove en l'escena del jazz portuguès. Dirigeix ​​projectes: Eduardo Cardinho Quintet, João Barradas i Eduardo Cardinho Quartet, Eduardo Cardinho Lisbon Trio. En 2016, va guanyar amb el grup "Home" el Young Musicians Award en la categoria Jazz Combo.


André Rosinha (Sintra, 1987) 

Contrabaixista portugués, va iniciar els seus estudis a al Hot Clube Escola de Jazz Luís Villas-Boas i també es va formar a l’Escola Superior de Música de Lisboa. 

El seu treball més recent és la col·laboració amb el cantant portugués més conegut en l’actualitat, arran de la seva participació en el festival d’Eurovisión 2017, Salvador Sobral.

 

Joan Moll


CAST.

Bruno Calvo Quartet es un proyecto creado recientmente en la ciudad de Amsterdam (Holanda), integrado por cuatro de los músicos jóvenes con más talento de la escena musical improvisada europea; procedentes de países como Itàlia, Espanya y Holanda. En los últimos meses la formación ha actuado en importantes escenarios y festivales, entre otros, el prestigioso Bimhuis (Amsterdam) o el Festival InJazz en Lantaren Venster (Rotterdam). 

En el mes de marzo de 2018 emprendieron una extensa gira de presentación de su primer álbum, Outlines, grabado en febrero y editado por el prestigioso sello Fresh Sound New Talent.

El grupo combina elementos fundamentales de la tradición del jazz como el blues, la improvisación y el fuerte sentido del ritmo con otros elementos estilísticos que van des del pop a influencias de la música contemporánea. 

Su original o inusual composición, sin instrumento propiamente harmónico, fuerza a los músicos a cambiar el enfocamiento interpretativo que tendrian en una banda que incluyera piano o guitarra. Resulta interesante como los vientos —trompeta y saxo— se interrelacionan formando contrapuntos en los cuales las líneas melódicas se entrelazan, y crean un sonido homogéneo del cual emergen modernas harmonías, con el concurso y aliento de una enérgica sección rítmica que además de aportar una respiración uniforme vital y moderna infinidad de sutiles colores.

El repertorio contiene en su mayoría, composiciones originales escritas específicamente para la formación, pero suele ser habitual la interpretación de arreglos de estándares jazzísticos o de canciones con influencias para la música pop o otros estilos musicales. 


Eduardo Cardinho

Eduardo Cardinho es licenciado en Jazz por la ESMAE, con 19 valores. Ganó varios concursos, incluido el Concurso Internacional de Fermo y la distinción como Mejor Instrumentalista en el Festival de Jazz de São Luiz 2014. En 2016 lanzó su primer álbum de originales.

Nació en Marrazes / Leiria y dio sus primeros pasos en la música a la edad de 6 años en la Filarmónica de S. Tiago de Marrazes, tomando clases de batería con João Maneta. En 2004, se unió al Conservatorio de Música Orfeão de Leiria en la clase de Manuel Campos, donde completó 5to grado, habiendo ganado varios premios en este conservatorio. En 2008 ingresó en la Escuela Profesional de Música Espinho, donde fue alumno de Nuno Aroso, Rui Rodrigues, Joaquim Alves y Pedro Oliveira. El año siguiente gana el segundo premio en la categoría B de vibráfono en el Concurso Internacional de Percusión en Italia. Completó el curso de percusión en Espinho y se une a la Escuela de Música y Artes Escénicas de Porto, donde estudia vibráfono de jazz con Jeffery Davis y otros maestros como Nuno Ferreira, Abe Rábade y Michael Lauren.

Fue el ganador del Premio Jóvenes Músicos (27ª edición), en la categoría de Jazz, con su proyecto Eduardo Cardinho Quinteto. En 2014, recibió el premio al mejor instrumentista en el Festival de Jazz de São Luiz y actualmente se lo considera una promesa joven en la escena del jazz portugués. Dirige proyectos: Eduardo Cardinho Quinteto, João Barradas y Eduardo Cardinho Quarteto, Eduardo Cardinho Lisbon Trio. En 2016, ganó con el grupo "Home" el Young Musicians Award en la categoría Jazz Combo.


André Rosinha (Sintra, 1987) 

Contrabajista portugués, que inició sus estudios en el Hot Clube Escola de Jazz Luís Villas-Boas y también se formó en la Escuela Superior de Música de Lisboa. 

Su trabajo más reciente es la colaboración con el cantante portugués más conocido en la actualidad, a raíz de su participación en el festival de Eurovisión 2017, Salvador Sobral.


Joan Moll


Artistas relacionados

Información del recinto

Añade servicios

Compartir evento

Suscribirse

Patrocinadores de la plataforma TomaTicket.es

  • Libbys
  • Cajasiete
  • Axedra
  • Hyundai Canarias
[]