Caldera Grec'19 | Legítimo / Rezo de Jone San Martín. En Barcelona Caldera Grec'19 | Legítimo / Rezo de Jone San Martín. En Barcelona
La Caldera Les Corts
La Caldera Les Corts. Eugeni d'Ors 12. La Caldera, centre de creació de dansa. Ver mapa
por determinar por determinar

Caldera Grec'19 | Legítimo / Rezo de Jone San Martín. En Barcelona

Varias Fechas


‚ÄčLa Caldera Les Corts
La Caldera Les Corts. Eugeni d'Ors 12. La Caldera, centre de creació de dansa. Ver mapa,
¬ŅNecesitas alojamiento?

Caldera Grec'19 | Legítimo / Rezo de Jone San Martín. En Barcelona

William Forsythe, un dels grans de la dansa, inspira el treball d'una ballarina i coreògrafa basca amb una llarga carrera internacional. Ens ofereix una conferència ballada i un solo que parteixen dels mètodes d'aquest coreògraf.

Va néixer a Sant Sebastià el 1966 però la seva trajectòria professional s'ha desenvolupat bàsicament a l'estranger, i treballant amb uns artistes els noms dels quals gairebé fa vertigen enumerar: de Nacho Duato a Jacopo Godani, de Jan Lawer i Jan Fabre a Jan Marteens, per esmentar-ne alguns. Però segurament un dels professionals de la dansa que ha deixat una empremta més profunda en la seva trajectòria és William Forsythe, amb qui va treballar del 1992 al 2015. El pensament i els mètodes de treball d'aquest gran de la dansa són a la base de la doble proposta que veurem a La Caldera.

Arrenca amb una confer√®ncia ballada que pren com a punt de partida la manera com Forsythe fa servir la notaci√≥ en el seu treball i, en general, la manera com l'escriptura esdev√© material coreogr√†fic. La improvisaci√≥ juga un gran paper, ja que el ballar√≠ o ballarina tenen una gran llibertat en el moment d'interpretar la notaci√≥, una responsabilitat que pot afectar radicalment al resultat final que veuen els espectadors. La segona part del muntatge √©s el solo titulat Leg√≠timo / Rezo, que treballa sobre els mateixes premisses que la confer√®ncia ballada. Parteix d'un esb√≥s de Forsythe sobre com podria ser el solo per√≤, com veureu, el conjunt de la suma de decisions que l'artista pren durant la seva interpretaci√≥ la condueix als llocs m√©s insospitats. Tot plegat promet ser una experi√®ncia poc habitual, fins i tot per als qui ja estan acostumats a les propostes de dansa contempor√†nia, que introdueix el p√ļblic en els plecs m√©s √≠ntims del treball coreogr√†fic.

Una producció del Mercat de les Flors i The Forsythe Company.

Una proposta de La Caldera ‚Äď centre de creaci√≥ de dansa i arts esc√®niques, pel Festival de Barcelona Grec.

Concepció: Jone San Martin, Josh Johnson, William Forsythe

Interpretació: Jone San Martin

Composició musical: Mikel R. Nieto

Escenografia i disseny de la il·luminació: Josh Johnson

Jone San Martín participa del 22 al 26 de juliol en el Sporá Prógrama de La Caldera, que vol impulsar la circulació de pràctiques, eines i metodologies, oferint a creadors locals la possibilitat de submergir-se en l'univers creatiu d'altres artista amb una llarga trajectòria i experiència en la transmissió. Eventos y experiencias recomendadas


Organizado por: La Caldera Les Corts

Compartir evento

Alojamiento

Tarjetas aceptadas

Tarjetas aceptadas: VISA, MASTERCARD

Newsletter
Acepto recibir comunicaciones comerciales de TomaTicket
Acepto la política de privacidad

Patrocinadores de la plataforma Tomaticket.es

  • Libbys
  • Cajasiete
  • Axedra
  • UDG Tenerife Egatesa