Duo Arcadia, al XLI Encontre Internacional de Compositors en Búger Duo Arcadia, al XLI Encontre Internacional de Compositors en Búger
Sala del Piano de la Fundació Musical ACA
Sala del Piano de la Fundació Musical ACA. Fundació Musical ACA, Sala del Piano. Ver mapa
por determinar por determinar

Duo Arcadia, al XLI Encontre Internacional de Compositors en Búger

Varias Fechas

Sala del Piano de la Fundació Musical ACA

Sala del Piano de la Fundació Musical ACA. Fundació Musical ACA, Sala del Piano. Ver mapa, ,

¿Eres fan de Arcadia?

Descubre sus últimas noticias, fotografías y vídeos. Déjanos tu email y no te pierdas ningún detalle.
Duo Arcadia, al XLI Encontre Internacional de Compositors en Búger

Dúo Arcadia presenta el concert PAISAJES

La gran varietat i riquesa en les propostes sonores dels artistes contemporanis constitueix un dels més grans atractius per a aquells que, encara avui, s’apropen tímidament a la música dels nostres dies o del nostre passat més recent. En aquest sentit, el programa del Dúo Arcadia és absolutament eclèctic i exemplar: presenta obres de compositors i compositores de diverses generacions, nacionalitats i estils.

Una historia contada pel cinema (Takemitsu), les arts plàstiques (Blardony), el món de la infància (Henze y Pérez Custodio), la poesia (Canat de Chizy i Guinovart), la tècnica al servei de l’expressió (Berio), l’espai (Guinovart)... Só elements inspiradors per a una ment creadora com la d’aquests mestres de la música dels segles XX i XXI.


Carles GUINOVART (1941-2019) Cosmogonía (1995) 16’

Diana PÉREZ CUSTODIO (1970) Nana para una personita (2020) (*) 3’

Estrena absoluta

Édith CANAT DE CHIZY (1950) Suites (1987) 12’

I. Suite de l’eau

II. Suite des miroirs

Toru TAKEMITSU (1930-1996) Two pieces for guitar 7’30’’

Sergio BLARDONY (1965) La desolación está al fondo (2019) 9’

                             Estrena absoluta

Hans Werner HENZE (1926-2012) Drei Märchenbilder 6’

      (de l'òpera Pollicino)

Luciano BERIO (1925-2003) Dúos 6’

                          (selecció de duos originals per a dos violins)

   Henri, NoviembreAldo, Camilla, Igor, Béla, Annie y Pierre.


DÚO ARCADIA

Arcadia, aquell lloc imaginari creat i descrit per poetes i artistes, aquell refugi de pau en què l’ésser humà habita en comunió amb la Natura i al qual alguns savis de l’antiga Grècia consideraven l’exemple de vida, és la raó de ser del duo de guitarres format per Pilar Rius Fortea i Avelina Vidal Seara.

Es fonamenta en el respecte a la creació artística, el compromís amb la Música i el seu valor per acostar cultures, pensament i afectes, aquestes artistes pretenen ser un estímul per a la creació de noves obres i la difusió de les existents.

La seva carrera individual com a intèrprets solistes i a diverses agrupacions de cambra parla per si mateixa quant a tendències i compromís que, en coincidir en diversos projectes a través dels anys, ha originat aquest punt d’intersecció del qual neix un ideari comú de treball i l’exploració sobre el fet sonor i la creació compositiva.

El repertori del Dúo Arcadia abraça des de començaments del segle XX fins als nostres dies i recull la diversitat dels llenguatges d’aquest període en obres de tall nacionalista, neoclàssic, avantguardista o experimental. Molts dels seus projectes es duen a terme en estreta i harmoniosa relació amb el món de la dansa i el teatre, donant lloc… aconseguint…

D’ençà de la seva presentació el 2014 en el marc del cicle Hoy, compositoras que va tenir lloc a la Sala Berlanga de Madrid, l’ideari fundacional del duo ha trobat eco en tres vessants de feina diferents i al mateix temps no exclusives: fer visible la creació femenina en la mateixa mesura que la femenina; recuperar el nostre passat més llunyà i més recent; i promoure la creació nova mitjançant obres per encàrrec. Amb aquestes premises com a fil conductor, el Dúo Arcadia s’ha presentat a les sales de l’Estat espanyol (II Ciclo de Música Contemporánea Iberoamericana en Madrid, Semana de los Geoparques Europeos 2017…) i de l’estranger (2ª Stagione Musica in Bottega, Acerra Guitar Meetings, Symposium über Grete Trakl, Københavns guitarskole…). Els seus programes, sorprenents quant a l’exploració de recursos fins ara ocults en l’instrument, ofereixen un ventall d’experiències estimulants que ha rebut crítiques elogioses per part del públic.

Organizado por:
Fundació ACA

Artistas relacionados

Información del recinto

Añade servicios

Compartir evento

Facebook Twitter Linkedin
Suscribirse

  • Cajasiete
  • Axedra
  • Hyundai Canarias
[]