El so de la totxana en Santa Maria de Palautordera El so de la totxana en Santa Maria de Palautordera
La Quadra
La Quadra. Carrer de l'Empordà, 30. Ver mapa
por determinar por determinar

El so de la totxana en Santa Maria de Palautordera

Varias Fechas 11/12/2020 a las 18:30

La Quadra

La Quadra. Carrer de l'Empordà, 30. Ver mapa, ,

¿Eres fan de Maria?

Descubre sus últimas noticias, fotografías y vídeos. Déjanos tu email y no te pierdas ningún detalle.El so de la totxana en Santa Maria de Palautordera

X CIRCUIT DE LIED DEL MONTSENY

Homenatge a Robert Gerhard


EL SO DE LA TOTXANA - CONCERT CONFERÈNCIA

La Fàbrica de Lied proposa un concert conferència amb la participació de la reconeguda arquitecta Anna Bofill qui centrarà el seu discurs entorn l’evolució urbanística local i nacional als anys 60 i 70 tant en l’àmbit local com a Catalunya i Espanya, en general, vinculant aquests processos i l’estètica arquitectònica amb la nova música que es generava en aquells moments.

Anna Bofill és una de les arquitectes més reconegudes actualment a Catalunya, referent ineludible del feminisme en l’arquitectura ha treballat sempre per incorporar la perspectiva de gènere en l’urbanisme. Transdisciplinar en l’àmbit arquitectònic, ha treballat des dels anys 60 fins a 1991 en el Taller d’Arquitectura Bofill, juntament amb Ricard Bofill i juntament amb un equip format per músics, poetes, arquitectes i fotògrafs. És autora i creadora del reconegut Edifici Walden 7, de 1973 i situat a Sant Just Desvern, edifici creat com una utopia i dissenyat conjuntament a un equip interdisciplinari format per enginyers, psicòlegs, filòsofs i arquitectes.

En l’àmbit musical estudià piano i teoria de la música amb reconeguts compositors catalans tals com Jordi Albareda, Xavier Montsalvatge i Josep Maria Mestres Quadreny. Ha publicat diversos treballs que vinculen música i arquitectura. 

La proposta que presentem s’endinsa en aquest àmbit, la vinculació entre música i arquitectura, la relació de formes, un pont conceptual entre l’arquitectura i l’urbanisme dels anys 60 i 70 i les formes musicals que es desenvoluparen aquells temps sense oblidar la vinculació amb els fluxes migratoris existents. Una conferencia seguida d’un breu recital liederístic de la mà de la mezzosoprano Mercè Bruguer, la pianista Idoia Rodríguez i el guitarrista Gustavo Them que interpretaran peces de compositors com Robert Gerhard, Xavier Montsalvatge, Mestres Quadrenys i Guinjoan. Conclou aquesta proposta la vinculació entre urbanisme i població obrera amb la interpretació de dues peces corals de Pau Casals a càrrec del Cor de Cambra de Palautordera. Aquestes peces es relacionen amb la tasca social de Pau Casals en la constitució de l’Associació Obrera de Concerts, projecte que durant els anys immediatament anteriors a la Guerra Civil va estendre’s per tot el territori de Catalunya.

Anna Bofill – arquitecta

Idoia Rodríguez – pianista

Mercè Bruguera – mezzosoprano

Gustavo Them - guitarra

Cor de Cambra de Palautordera

Organizado por:
La Fàbrica de Lied

Artistas relacionados

Información del recinto

Añade servicios

Compartir evento

Facebook Twitter Linkedin
Suscribirse

Patrocinadores de la plataforma TomaTicket.es

  • Libbys
  • Cajasiete
  • Axedra
  • Hyundai Canarias
[]